Blogger Layouts
Kau Manusia Kau Tak Boleh Ada Semua ....
7/3/2015

Sunday, July 29, 2012

Yes , we're the WINNER !!!

Comey kan aku disitu ? haha :)



Haha , okay .. update lambat2 memang aku suka . Biarlah , suka hati akulah nak update bila pun. Aku takde diari nak tulis so blog ni lah tempat aku nak ceritakan masalah aku or wateva . Sebab aku duduk hostel , so lambatlah update nye . Skang ni aku nak citer pasal aku main Bola Jaring untuk 1 Murid 1 Sukan tu . Malam sebelumnya aku dah cakap kat kakak aku yang kemenangan milik sekolah aku , sebab kteorg lawan dengan 4 sekolah . Antaranya SMK Khir Johari ,SMK Methodist , SMK Bandar Behrang and SMKA Slim River . Okay , antara sekolah yang nampak hebatkan ? Pagi2 lagi aku bangun dengan semangat yang sangat tinggi untuk menang . Act , aku ni takde lah pandai main sangat , bese2 je . Kat sekolah , lepas pakai jersey sumbangan MNRB untuk pasukan bola jaring sekolah , kteorg turun padang untuk practise and warm up . Disebabkan buku aku nak baca tertinggal dalam kelas , so aku pegilah masuk kelas jap nak amik buku tu tapi tersembang pulak ngan Azim , Azzam and Ajwad . Err , 3A kan ? Tengah cakap ngan Azim , Si Ajwad tu menyampuk tanya aku yg aku ni main Bola jaring ke . Bila aku cakap yup , dia kata yang aku ni boleh main ke > Pandang rendah nampaknya cik abang kita ni an . Aku cakaplah yg jangan ingat aku tak reti main , and bila aku ajak lawan dia kata "Ko nak lawan ngan aku , boleh ke ? " . Hamboihh , ayat angkuh sungguh . Aku cakaplah yan aku reti shoot then dia tengok aku atas bawah pastu dia cakap " Okay , ko shoot aku jaga ko " . haha , bila aku ajak turun padang dia taknak pulak . Cakap bosa la hang ni ..  Tapi aku suka sebenarnya sebab Ajwad nak sembang dengan aku . Bila semua sekolah dah sampai , first team kteorg kena lawan dengan sekolah Khir Johari atau lebih mesra dipanggil dengan Kejo .Posisi aku sebagai WD sangat takut tika itu sebab WA dia lagi tinggi dari aku . Haaaa, ingat an deme ni baguslah rupanya bese je mcm kteorg . Lawan ngan deme kteorg menang dengan 7-1 . Pastu lawan dengan SMKA Slim River , dorang kalah dengan kteorg dengan mata 7-5 . Pastu lawan dengan Methodist . Part ni best sebab kteorg menang dengan 9-0 . wahhh , hebatkan ? Tapi , GA kteorg iaitu Naniey cramp , so aku terpaksa ambil posisi dia . Alhamdulillah , aku dapat gak merasa jaringkan bola . Last sekali lawan dengan Bandar Behrang . Time ni , Center pulak ader masalah . So , aku terpaksa gantiCcenter . Dah la reserve sorang iaitu si Pika . Dia dah ganti tempat aku masa aku ganti Naniey , so Naniey kena tarik masuk balik amik tempat GS sebab dia takleh banyak gerak . Tengah duk main tu , aku terasa kaki aku nak cramp . Before tu dah spray dah kaki aku dengar penyejuk kaki tapi still lagi rasa nak cramp . Elok je aku melompat tinggi nak amik bola , time tu la kaki aku cramp and masa landing kaki aku salah landing pulak . Haha , saat yang sangat menyedihkan sebab elok je landing aku terus terduduk dan mereka tarik aku keluar . Kaki aku cramp + terseliuh . Sakit babe , jalan pun tempang . Tapi takpe , kteorg juara . haha ,alhamdulillah ... Akhirnya aku bawak juga kemenangan balik rumah :)

No comments:

Post a Comment